Torrevieja

Torreviejan rauhallinen pikkukaupunki sijaitsee Costa Blancalla, Espanjan itä-rannikolla Välimeren rannalla, noin 50 kilometriä Alicantesta etelään. Torrevieja on suosittu rantalomakohde, joka on onnistunut säilyttämään aidon espanjalaisen tunnelman turismin rinnalla. Kaupungissa on noin 100.000 asukasta, joista puolet espanjalaisia ja toinen puolikas ympäri maailmaa. Torrevieja oli alkujaan suolatuotanto- ja kalastajakylä. Nykypäivänä kaupunki sopii hyvästä ilmastosta sekä rauhallisesta ja rennosta elämänmenosta nauttiville matkailijoille.

Torrevieja sijaitsee subtroopisella vyöhykkeellä. Alueen sää on hyvin vakaata ja siellä on vuosittain yli 300 aurinkoista päivää. Vuoden keskimääräinen lämpötila on noin 24 astetta. Talvet ovat leutoja lämpötilojen vaihdellessa tammi- ja helmikuussa kymmenen ja kahdesantoista asteen välillä. Heinä-elokuussa on kuuminta ja päivälämpötilat pysyttelevät 28-35 lämpöasteessa.

Torrevieja sijaitsee kahden suuren luonnonvaraisen suolajärven ja meren välissä. Näiden ansiosta Torreviejassa vallitsee mikroilmasto, jossa kuulemma esimerkiksi psoriaatikot sekä hengitystie-ongelmia sairastavat ovat löytäneet apua.  Talvet ovat leutoja ja vähäsateisia. Täällä ei tarvitse jäisillä teillä liukastella!

Torreviejan alueella on kymmeniä loistavia Sinisen lipun -arvonimen saaneita rantoja ja alue kasvattaakin koko ajan suosiotaan rantalomakohteena. Torrevieja ja sen lähialue Orihuela Costa ovat myös erittäin rauhallisia alueita ja sopivat myös todella hyvin lapsiperheille. Orihuela Costan puolelta löytyy myös suomalainen koulu, johon suomalaista opetussuunnitelmaa seuraavat lapset ovat tervetulleita (www.skandinaviskaskolan.com).

OrihuelaCosta

Torrevieja_suolajarvi_2

Katso lisää Wikipediasta:
Costa Blanca tai Torrevieja tai Rantapallosta

Suolajärvien alue on loistava paikka aktiiviliikkujille. Alueelta löydät erittäin paljon monipuolisia maastopyöräily ja patikointi -reittejä. Torreviejan alueelta löytyy loistavat puitteet monenlaiseen urheiluun:

– Maantiepyöräilyyn on tarjolla todella tasokasta maantietä ja tarvittaessa haasteita löytyy isoistakin mäistä. Olosuhteet pyöräilyyn ovat hyvät ympäri vuoden. Espanjan ympäriajon La Vueltan etappeja on ollut monena vuotena juuri tällä alueella.
– Maastopyöräily on myös alueella erittäin suosittua. Valmiita reittejä löytyy todella paljon ja me AthletiQ osalta suunnittelemme kanssanne juuri haluamanne reitit maastoon.

– Hyvät liikuntatilat ja -hallit urheilijoiden käyttöön.

– Paljon mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää!

OC_auringonlasku

– Erinomaisia Golf-kenttiä, joissa pelaaminen on edullista.

Golf-kentät

– Torreviejan kaupungista löytyy suuri ja erittäin taskokas urheilukeskus. Siellä on mahdollisuus pitää leirityksiä niin yleisurheilijoille, uimareille kuin palloilulajeillekin. Unohtamatta käsipalloa, tennistä, voimistelua, squashia, lentopalloa, rygbyä jne jne. Katso lisää: Torrevieja Sports City

– Alueella on myös loistavat patikointimahdollisuudet ja paljon erillaisia jokaiselle tasolle sopivia reittejä.

Esimerkki reittejä

– Monta tasokasta kuntosalia ja useita loistavassa kunnossa olevaa jalkapallokenttää.

Tästä pääsee lukemaan myös ammatti triathlonisti Lasse Vuoren treeniblogia Torreviejan alueella Blogi

 

Räätälöidään juuri Sinulle ja ryhmällesi sopiva aktiiviloma!

Comments are closed.