Torrevieja

Torreviejan rauhallinen pikkukaupunki sijaitsee Espanjan Costa Blancalla noin 50 kilometriä Alicantesta etelään. Torrevieja on suosittu rantalomakohde, joka on onnistunut säilyttämään aidon espanjalaisen tunnelman turismin rinnalla. Kaupungissa on noin 100.000 asukasta, joista puolet espanjalaisia ja loput ulkomaalaisia. Torrevieja oli alkujaan suolatuotanto- ja kalastajakylä. Nykypäivänä kaupunki sopii hyvästä ilmastosta sekä rauhallisesta ja rennosta elämänmenosta nauttiville matkailijoille.
Torrevieja sijaitsee subtroopisella vyöhykkeellä. Alueen sää on hyvin vakaata ja siellä on vuosittain yli 320 aurinkoista päivää. Vuoden keskimääräinen lämpötila on noin 24 astetta. Talvet ovat leutoja lämpötilojen vaihdellessa tammi- ja helmikuussa kymmenenja kahdesantoista asteen välillä. Heinä-elokuussa on kuuminta ja päivälämpötilat pysyttelevät 28-35 lämpöasteessa
Torrevieja sijaitsee kahden suuren luonnonvaraisen suolajärven ja meren välissä. Seudun suolajärvet ovat Euroopan suurimmat ja toiseksi suurimmat koko maailmassa. Torreviejalla on terveellinen pienilmasto, joten täällä voi viettää todellista terveyslomaa. Hyvät ilmasto-olosuhteet ja suolalaguuneissa kylpeminen lievittävät muun muassa astman, atopian, reuman ja niveltulehduksen oireita. Maailman terveysjärjestö WHO onkin valinnut Torreviejan yhdeksi maailman terveellisimmäksi alueeksi asua. Talvet ovat leudompia ja vähäsateisempia kuin esimerkiksi Costa del Solin alueella eli suomalaisten suosimalla Aurinkorannikolla.

Torreviejan alueella on kymmeniä loistavia rantoja ja alue onkin kasvattanut suosiotaan rantalomakohteena. Torrevieja ja sen lähialue Orihuela Costa ovat myös erittäin rauhallisia alueita ja sopivat myös todella hyvin lapsiperheille.

OrihuelaCosta


 
 

Torrevieja_suolajarvi_2


 
 
Katso lisää Wikipediasta: Costa Blanca tai Torrevieja tai Rantapallosta

Suolajärvien alue on loistava paikka aktiiviliikkujille. Alueelle on muodostunut erittäin paljon monipuolisia maastopyöräily ja patikointi reittejä. Torreviejan alueelta löytyy loistavat puitteet monenlaiseen urheiluun:

– Maantiepyöräilyyn on tarjolla todella tasokasta maantietä ja tarvittaessa haasteita löytyy isoistakin mäistä. Olosuhteet pyöräilyyn ovat hyvät ympäri vuoden. Espanjan ympäriajon La Vueltan etappeja on ollut monena vuotena juuri tällä alueella.
– Maastopyöräily on myös alueella erittäin suosittua. Valmiita reittejä löytyy todella paljon ja me AthletiQ osalta suunnittelemme kanssanne juuri haluamanne reitit maastoon.

OC_auringonlasku


 
 
 
 
– Erinomaisia Golf-kenttiä, joissa pelaaminen on edullista.

Golf-kentät

– Torreviejan kaupungista löytyy suuri ja erittäin taskokas urheilukeskus. Siellä on mahdollisuus pitää leirityksiä niin yleisurheilijoille, uimareille kuin palloilulajeillekin. Unohtamatta käsipalloa, tennistä, voimistelua, squashia, lentopalloa, rygbyä jne jne. Katso lisää: Torrevieja Sports City

– Alueella on myös loistavat patikointimahdollisuudet ja paljon erillaisia jokaiselle tasolle sopivia reittejä.

Esimerkki reittejä

– Monta tasokasta kuntosalia ja useita loistavassa kunnossa olevaa jalkapallokenttää.

Tästä pääsee lukemaan myös ammatti triathlonisti Lasse Vuoren treeniblogia Torreviejan alueella Blogi

 

Räätälöidään juuri Sinulle ja ryhmällesi sopiva aktiiviloma!

Comments are closed.