Suolajärvet

La Matan ja Torreviejan luonnonpuisto on todella suuri ja kattaa Torreviejan pinta-alasta yli puolet. Suolajärvillä

Järvillä voi  törmätä eri lintulajeihin kuten flamingoihin, jotka levähtävät suolajärvillä muuttomatkallaan. Torreviejan suolajärvillä on tavattu yli 2000 flamingoa niiden pesimäaikaan. Suolajärvien rauhoitetulta alueelta löytyy yli 100 erilaista lintulajiketta ja muita eläimiä, kuten käärmeitä, gekkoja, jäniksiä ja kettuja.

Suolajärvillä on paljon kävelyreittejä ja levähdyspaikkoja innokkaille retkeilijöille ja pyöräilijoille. La Matan suolajärvi on väriltään sinertävän vihreä, kun taas Torreviejan suolajärvi on vaaleanpunainen.

Vaaleanpunainen väri johtuu Dunaliella nimisestä bakteerista sekä Artemis-nimisestä lehtijalkaisesta, joka myös värjää sitä syövät flamingot vaaleanpunaisiksi. Järvi on suojelualuetta herkän ekologiansa ja suolantuotannon takia, eikä siinä saa uida, mutta auringonlaskun aikaan maisema on silmiä hivelevä.

Torreviejan keskustasta pääsee turisti-suola-junan kyytiin n.6 eurolla. Junan kyydissä pääsee tutustumaan suolantuotanto-laitokseen ja asian historiaan (selostukset englanniksi ja espanjaksi).

 

 

Comments are closed.