Ratsastusta appelsiini-lehdossa

Perinteisesti ratsastus on ollut Espanjassa miesten harrastus ja nykyäänkin caballerot ovat näyttävästi esillä erilaisissa kulkueissa ja kisoissa. Ferioilla näkee tyylikkäitä ratsukkoja ja naisilla on usein juhlavat flamenco-mekkoja muistuttavat perinneasut yllään. Hevostelu ja ratsastus yhdistetään usein eteläiseen Espanjaan ja kaikki heppatytöt haaveilevat valkoisesta Andalusian ratsustaan. Myös Costa Blancan alueelta löytyy paljon talleja ja eritasoista ratsastuksen opetusta. Osa talleista vain valitettavasti saa suomalaisen heppa-tytön hieraisemaan silmiään. Onneksi niitä siistejä ja hyvin hoidettuja talleja (sekä hevosia) on tarjolla, näissä on mukava käydä toisinaan vähän fiilistelemässä.

Tänään nautimme maastoratsastuksesta San Miguel de Salinaksen pelloilla. Ihana tunne käpötellä rauhassa hevosen kanssa keskellä appelsiini-viljelmiä, nauttia auringosta ja tuulen tuomista tuoksuista. Silmät saivat levätä vielä kukkivissa mantelipuissa. Viljelmät ohitettuamme kuljimme kuivan joen reunaa ja peltotiellä ravasimme kainalot märiksi. Hieman oli kevennys hakusessa ja meno näytti enemmän perunasäkin sinkoilulta kuin ratsastamiselta. Islantilainen ystäväni saattoi olla vielä enemmän pulassa, kun on tottunut issikoiden kanssa ihan erilaiseen tapaan ratsastaa.  Kahden tunnin aikana ehdimme käydä Sierra Escalonan juurella ja näköalat yli kylän aina suolajärville ja merelle asti saivat porukan huokailemaan ääneen.

Alun perin hermoilin, että mitä jos hevonen säikähtää tai mä en osaa tai tai tai… mutta ihan turhaan, perus ratsastustaidoilla pärjäsi vallan mainiosti. Ohitimme traktoreita, autoja, toisia ratsukkoja, haukkuvia vahtikoiria ja jopa palavan roskienpolttonuotion eikä uljas ratsuni ollut moksiskaan! Jesus (Señor Caballeromme) paimensi ryhmäämme kokeneella otteella, eikä edes pienen puron ylitys pysäyttänyt kulkuettamme.

Tallille palatessamme hymy oli herkässä ja hevoset saivat paljon haleja ja pusuja. Harmitti hieman se, että täällä asiakasta palveltiin myös siten, että hevoset laitettiin meille valmiiksi ja siivottiin puolestamme lopuksi. Ensi kerralla täytyy pyytää etukäteen, että saan itse tehdä tämän hoivaamisen. Espanjalaiseen tyyliin asiakas sai itse valita ottaako kypärän vai ei. Tallilla sentään oli ihan asiallisia kypäriä lainattavaksi, jos omaa ei ollut mukana. Talli oli erittäin siisti, hevoset hyvinvoivan näköisiä, koirat iloisia ja ystävällisiä. Seuraavaksi testi-vuoroon otetaan hevoskärry-ajelu appelsiini-lehdossa kera herkullisen tapas-aterian!

Torreviejan lähellä toimii myös suomalaisen Pia Ahon omistaja hevostalli. Ratsastuksen opetusta saat suomen kielellä ja maastoratsastuksessa pääset suolajärven rantaan kahlaamaan. Kesäisin heillä on myös nuorten hevosleirejä. Lisätietoja Pian tallista löydät osoitteesta: https://www.facebook.com/la.palmera.ratsastus/

Comments are closed.